Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros, túrós lepény recept

Kapros, túrós lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2,5 dl tej

    Töltelék:

    • 80 dkg túró
    • 8 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek búzadara
    • 1 csokor apróra vágott friss kapor
    • 3 ek tejföl

    Elkészítés:

    Az élesztőt a langyos édes tejben felfuttatjuk, s a többi hozzávalóval összedagasztjuk. Kelesztjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk (30x40cm), s ráhalmozzuk a tölteléket.

    Töltelék:

    A túrót a cukorral, 3 tojás sárgájával, a búzadarával, a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Közepes sütőben sütjük. Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával, s ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.

    (A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá