Kapros, túrós lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor2 kisebb tojás
  • csipet só
  • 2,5 dl tej

Töltelék:

  • 80 dkg túró
  • 8 ek cukor
  • 4 tojás
  • 2 ek búzadara
  • 1 csokor apróra vágott friss kapor
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos édes tejben felfuttatjuk, s a többi hozzávalóval összedagasztjuk. Kelesztjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk (30x40cm), s ráhalmozzuk a tölteléket.

Töltelék:

A túrót a cukorral, 3 tojás sárgájával, a búzadarával, a kaporral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. Közepes sütőben sütjük. Amikor már majdnem kész, a tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával, s ezt a sütemény tetejére kenjük. Pirosra sütjük.

(A túró miatt ugyan nem annyira olcsó, de olyan finom sütemény, hogy érdemes időnként áldozni rá!)