Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite Mamától recept

Almás pite Mamától
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 16 dkg vaj
    • 13 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 1,5 kg savanykás alma
    • 1 db citrom
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 2-3 evőkanál kristály cukor(lehet több, vagy kevesebb, ízlés szerint)

    Elkészítése:
    Az almát a nagylyukú reszelőn lereszeljük,citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat,a cukrot,és kicsit megpároljuk, de csak annyira, hogy levet eresszen. Szűrőbe öntjük és félre tesszük.
    A vajat a sós, sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a citrom héját belereszeljük és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
    Kétfelé vesszük,egyik felét a zsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk kis zsemlemorzsával, ráöntjük az almát, a másik lappal betekarjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá