Almás pite Mamától

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 16 dkg vaj
  • 13 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 1 db citrom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál kristály cukor(lehet több, vagy kevesebb, ízlés szerint)

Elkészítése:
Az almát a nagylyukú reszelőn lereszeljük,citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat,a cukrot,és kicsit megpároljuk, de csak annyira, hogy levet eresszen. Szűrőbe öntjük és félre tesszük.
A vajat a sós, sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a citrom héját belereszeljük és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Kétfelé vesszük,egyik felét a zsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk kis zsemlemorzsával, ráöntjük az almát, a másik lappal betekarjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.