Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 sütőpor
    • csipet só
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg reszelt alma
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint

    A tészta lekenéséhez (ezeket lekenés előtt összekeverjük) :

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
    • 1 ek tejjel
    • 1 mk cukorral

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Jöhet a töltelék! A reszelt almát a mézzel, fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát elfelezzük. Felét kisodorjuk tepsi méretűre és beletesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kisodorjuk, majd a tölteléket befedjük. A felvert tojást, tejet, cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük és 200 fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá