Almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 sütőpor
  • csipet só
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 db felvert tojás fele

A töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint

A tészta lekenéséhez (ezeket lekenés előtt összekeverjük) :

  • 1 felvert tojás fele
  • 1 ek tejjel
  • 1 mk cukorral

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Jöhet a töltelék! A reszelt almát a mézzel, fahéjjal puhára pároljuk. A tésztát elfelezzük. Felét kisodorjuk tepsi méretűre és beletesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kisodorjuk, majd a tölteléket befedjük. A felvert tojást, tejet, cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük és 200 fokon megsütjük.