Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50-60 dkg liszt /fele sima, fele rétes/
    • egy margarin vagy bő 2-3 kanál zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 sütőpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 vaníliás cukor
    • kevés cukor
    • csipet só
    • reszelt citromhéj
    • kis pohár tejföl

    A töltelékhez:

    • 2-3 kg alma /ki milyen vastagon szereti/
    • ízlés szerint cukor
    • kb 2 dkg fahéj
    • citromhéj
    • a töltelék alá egy marék búzadara

    Elkészítése:
    A lisztet elkeverjük a sóval, kevés cukorral sütőporral, szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot és összegyúrjuk a tejföllel és a sárgájával. Ha összeállt, akkor betesszük a hűtőbe fél órára, hogy jól kezelhető legyen. Két részre osztjuk, az egyik felét egy kizsírozott tepsibe fektetjük, erre szórjuk a marék búzadarát, majd elterítjük rajta a lereszelt levétől kinyomkodott héjastól lereszelt almát. Az almára szórjuk a cukrot, a fahéjat és citromhéjat. Erre tesszük a másik kinyújtott lapot, villával meg szurkáljuk, hogy sütés közben a gőztől ne repedjen ki, tetejét megkenjük a tojás fehérjével és a villával keresztben hosszában csíkokat húzunk rá díszítésül. Ha megsült kockákra vágjuk és megporcukrozzuk. A sütemény széle marad a szakácsnőnek a többi a vendégeké. Jó étvágyat hozzá!

    Sztori: Barátnőm megkért, hogy az unokájának a születésnapjára süssek már egy kis édességet, mivel két napos volt az ünnepség, az egyik napon a felnőttek, a másik napon pedig a gyerekek ünnepelték meg, úgy gondoltam egy nagyobb mennyiséget sütök. Hát éppen hogy elég lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá