Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, kevés cukorral sütőporral, szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot és összegyúrjuk a tejföllel és a sárgájával. Ha összeállt, akkor betesszük a hűtőbe fél órára, hogy jól kezelhető legyen. Két részre osztjuk, az egyik felét egy kizsírozott tepsibe fektetjük, erre szórjuk a marék búzadarát, majd elterítjük rajta a lereszelt levétől kinyomkodott héjastól lereszelt almát. Az almára szórjuk a cukrot, a fahéjat és citromhéjat. Erre tesszük a másik kinyújtott lapot, villával meg szurkáljuk, hogy sütés közben a gőztől ne repedjen ki, tetejét megkenjük a tojás fehérjével és a villával keresztben hosszában csíkokat húzunk rá díszítésül. Ha megsült kockákra vágjuk és megporcukrozzuk. A sütemény széle marad a szakácsnőnek a többi a vendégeké. Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Barátnőm megkért, hogy az unokájának a születésnapjára süssek már egy kis édességet, mivel két napos volt az ünnepség, az egyik napon a felnőttek, a másik napon pedig a gyerekek ünnepelték meg, úgy gondoltam egy nagyobb mennyiséget sütök. Hát éppen hogy elég lett.