Piskótaszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- lekvár
Kakaós tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 8 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- 250 g mascarpone
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
- fehér csokoládé
Elkészítése:
Piskótarolád készítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe öntjük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára tesszük a piskótát és feltekerjük. Feltekerve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, visszatekerjük és kb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Kakaós tészta készítése:
A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá felverjük. Az egészet összekeverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A végén hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24*22-es tepsiben 180 fokon megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.
Krém készítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt a tej mennyisége kevesebb, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Ha felfőztük, hagyjuk kihűlni, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval.
Összeállítás:
Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével. A szeletelt lekváros piskótaroládot fektetve a krémbe rakjuk. Amikor végig kiraktuk, a maradék krémet rákenjük roládokra, és a másik csokis lapot rátesszük.
A csokoládét a margarinnal és olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Fehér olvasztott csokoládéval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »