Piskótaszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- lekvár
Kakaós tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 8 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- 250 g mascarpone
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
- fehér csokoládé
Elkészítése:
Piskótarolád készítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe öntjük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára tesszük a piskótát és feltekerjük. Feltekerve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, visszatekerjük és kb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Kakaós tészta készítése:
A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá felverjük. Az egészet összekeverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A végén hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24*22-es tepsiben 180 fokon megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.
Krém készítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt a tej mennyisége kevesebb, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Ha felfőztük, hagyjuk kihűlni, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval.
Összeállítás:
Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével. A szeletelt lekváros piskótaroládot fektetve a krémbe rakjuk. Amikor végig kiraktuk, a maradék krémet rákenjük roládokra, és a másik csokis lapot rátesszük.
A csokoládét a margarinnal és olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Fehér olvasztott csokoládéval díszítjük.