Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótaszelet recept

Piskótaszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótarolád:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • lekvár

    Kakaós tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek holland kakaópor
    • 8 dkg olvasztott margarin
    • 15 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 250 g mascarpone

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg margarin
    • fél dl olaj
    • fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Piskótarolád készítése:

    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe öntjük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára tesszük a piskótát és feltekerjük. Feltekerve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, visszatekerjük és kb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

    Kakaós tészta készítése:

    A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá felverjük. Az egészet összekeverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A végén hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24*22-es tepsiben 180 fokon megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.

    Krém készítése:

    A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt a tej mennyisége kevesebb, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Ha felfőztük, hagyjuk kihűlni, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval.

    Összeállítás:

    Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével. A szeletelt lekváros piskótaroládot fektetve a krémbe rakjuk. Amikor végig kiraktuk, a maradék krémet rákenjük roládokra, és a másik csokis lapot rátesszük.

    A csokoládét a margarinnal és olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Fehér olvasztott csokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá