Piskótaszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- lekvár
Kakaós tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 8 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- 250 g mascarpone
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
- fehér csokoládé
Elkészítése:
Piskótarolád készítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe öntjük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára tesszük a piskótát és feltekerjük. Feltekerve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, visszatekerjük és kb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Kakaós tészta készítése:
A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá felverjük. Az egészet összekeverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A végén hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24*22-es tepsiben 180 fokon megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.
Krém készítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt a tej mennyisége kevesebb, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Ha felfőztük, hagyjuk kihűlni, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval.
Összeállítás:
Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével. A szeletelt lekváros piskótaroládot fektetve a krémbe rakjuk. Amikor végig kiraktuk, a maradék krémet rákenjük roládokra, és a másik csokis lapot rátesszük.
A csokoládét a margarinnal és olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Fehér olvasztott csokoládéval díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »