Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróval töltött zsemle recept

Túróval töltött zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 zsemle (kissé szikkadt)
    • 25 dkg túró
    • porcukor (ízlés szerint)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg mazsola
    • reszelt citromhéj
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    A zsemléknek a tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, és a két tojás sárgájával.

    A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá egy evőkanál kristálycukorral.

    A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tejbe mártott zsemléket. Ezután töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemle szeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük még a zsemlék ropogósak és a tetején a habkorona szép aranybarna lesz.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá