Túróval töltött zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 zsemle (kissé szikkadt)
  • 25 dkg túró
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl tej

Elkészítése:

A zsemléknek a tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, és a két tojás sárgájával.

A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá egy evőkanál kristálycukorral.

A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tejbe mártott zsemléket. Ezután töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemle szeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük még a zsemlék ropogósak és a tetején a habkorona szép aranybarna lesz.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.