Túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 35-40 darabhoz:
A tésztához:
- 60 dkg finom liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- csipet só
- 2-3 ek cukor
- 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
- 50 dkg tehén túró
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
A kenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből,olvasztott margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket:a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk. Kb 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot, majd kicsit össze nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk. Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!