Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók kb 35-40 darabhoz:
    A tésztához:

    • 60 dkg finom liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • csipet só
    • 2-3 ek cukor
    • 20 dkg olvasztott vaj vagy margarin

    A töltelékhez:

    • 50 dkg tehén túró
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:
    Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből,olvasztott margarinból a cukorral,sóval,felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket:a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral,citromhéjjal,vaníliás cukorral,tojások sárgájával. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát. A tésztát 2-3 mm vastagra,téglalap alakúra nyújtjuk. Kb 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből és felhajtjuk a négy sarkot, majd kicsit össze nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihenni hagyjuk. Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá