Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 ek porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 mk só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A nyújtáshoz:

    • finomliszt

    A lekenéshez:

    • 3 ek étolaj

    A töltelékhez:

    • 30 dkg túró
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek búzadara
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 ek porcukor
    • mazsola

    Elkészítése:
    1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva, jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztő tál tetejét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A muffin formát olajjal kikenjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk, egyet csavarunk rajta. A tetejüket olajjal lekenjük, majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá