Túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg porcukor
- 2.5 dkg élesztő
- 3 dl tej (kb.)
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 5 evőkanál cukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el.
A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma kb. 10×10 cm – es kis négyzetekre vágjuk. A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz. A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk, és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán. Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz, és előmelegített sütőben, 180 °C –on kb. 30 perc alatt kisütjük. Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával. Porcukorral meghintve kínáljuk.Ha szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben a batyukat, akkor olvasztott vajjal kenjük meg az oldalaikat, hogy ne süljenek össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


