Túrós batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
- 2.5 dkg élesztő
- 3 dl tej (kb.)
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS habja
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt kb 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el.
A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma kb. 10×10 cm – es kis négyzetekre vágjuk. A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz. A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk, és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán. Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz, és előmelegített sütőben, 180 °C –on kb. 30 perc alatt kisütjük. Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával. Porcukorral meghintve kínáljuk.Ha szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben a batyukat, akkor olvasztott vajjal kenjük meg az oldalaikat, hogy ne süljenek össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »