Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spanyol kenyér recept

Spanyol kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 csésze kenyérliszt
    • 1-1,5 csésze rétesliszt
    • 1/2 csésze cukor
    • 1 tk só
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3/4 csésze friss tej
    • 1/2 csésze olvasztott vaj
    • 1/2 csésze víz

    Töltelék:

    • 1/4 csésze olvasztott vaj
    • 1/3 csésze zsemlemorzsa
    • 1/2 csésze barna cukor
    • 1/2 tk vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, kevés cukrot szórunk rá, és hagyjuk felfutni. (kb. 10-15 perc)

    A többi hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, jól kidagasszuk, amíg el nem válik az edény falától. Egy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapunk.

    Egy tálat kevés olajjal kikenünk, beletesszük a tésztát, és konyharuhával lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, elosztjuk 4 egyforma részre, és gömbölyűre gyúrjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a zsemle morzsa-cukor-vaníliás cukor keverékével.

    A köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. (Így a végére 16 db sütemény lesz.)

    A cikkeket a széles végénél fogva feltekerjük, majd a két végét megfogjuk és összefonjuk, megtekerjük, hogy kis koszorúkat kapjunk. A tetejüket megkenjük cukros tejjel, megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és letakarva még 20 percet pihentetjük.

    170 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép világosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá