Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, kevés cukrot szórunk rá, és hagyjuk felfutni. (kb. 10-15 perc)
A többi hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, jól kidagasszuk, amíg el nem válik az edény falától. Egy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapunk.
Egy tálat kevés olajjal kikenünk, beletesszük a tésztát, és konyharuhával lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, elosztjuk 4 egyforma részre, és gömbölyűre gyúrjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a zsemle morzsa-cukor-vaníliás cukor keverékével.
A köröket 4 egyforma cikkre vágjuk. (Így a végére 16 db sütemény lesz.)
A cikkeket a széles végénél fogva feltekerjük, majd a két végét megfogjuk és összefonjuk, megtekerjük, hogy kis koszorúkat kapjunk. A tetejüket megkenjük cukros tejjel, megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és letakarva még 20 percet pihentetjük.
170 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép világosra sütjük.