Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spanyol briós – Ensaimadas recept

Spanyol briós – Ensaimadas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 g élesztő (vagy 1 ek porélesztő)
    • 50 g cukor
    • 120 ml meleg víz
    • 300 g sima liszt
    • 0,5 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olívaolaj
    • 100 g vaj (a lekenéshez)
    • fahéjas cukor

    Elkészítése:

    Elkészítjük a kovászt: az élesztőt összekeverjük a langyos, cukros vízzel és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

    Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást és a felfutott élesztőt. Rugalmas, kissé puha tésztát gyúrunk. Kivajazott tálba rakjuk, letakarjuk fóliával, és a duplájára kelesztjük.

    Ezután lisztezett felületen 4 részre osztjuk. Mindegyiket kisodorjuk kb. 27 x 38 cm-es téglalap alakúra,  és olvasztott vajjal lekenjük. Egy csíkban megszórjuk fahéjas cukorral, és feltekerjük.

    Mikor mindegyiket feltekertük, csigákat formázunk belőlük (a hajtás a tetejére kerüljön), a végét összecsípjük, és a csiga alá tesszük.

    Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük olvasztott vajjal. Letakarva hagyjuk kelni 40 percet.

    Közben a sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral leszórva tálaljuk.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZKQVPjKSh0A

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá