Nutellás csíkos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő vagy 14 g szárított
- 2 nagyobb csipet só
- 14 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj vagy margarin (Ha zsiradékként csak vajat vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával
- használjunk összesen 65 g mennyiséget)
- 6 dkg zsír
- 6 ek narancspaszta: 3 ek (vagy 3 narancs reszelt héja)
- 420 ml tej
- a kakaós tésztához: 8 g holland kakaópor és kevés tej
Töltelék:
- kb 30 dkg mogyorókrém
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk úgy, hogy a végén dolgozzuk bele a zsiradékot. A tésztát elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a tejben elkevert kakaóport.
Mindkét tésztát letakarjuk és kelesztjük 45 percig, majd 8-8 darabra osztjuk és gömbölyítjük. Így pihentetjük újabb 10 percig.
A világos tésztákat kilapítjuk és belecsomagoljuk a sötét cipókat. Újabb 15 percig pihentetjük. A pihentetett gömböket téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a felületüket óvatosan beírdaljuk. Megfordítjuk, megkenjük kevés mogyorókrémmel, feltekerjük és kör alakúra formázzuk, végeit összenyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 45-60 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük a kelesztés végén, majd 200 fokos sütőben 14-16 perc alatt szép pirosra sütjük a péksüteményeket.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »