Nutellás csíkos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő vagy 14 g szárított
- 2 nagyobb csipet só
- 14 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj vagy margarin (Ha zsiradékként csak vajat vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával
- használjunk összesen 65 g mennyiséget)
- 6 dkg zsír
- 6 ek narancspaszta: 3 ek (vagy 3 narancs reszelt héja)
- 420 ml tej
- a kakaós tésztához: 8 g holland kakaópor és kevés tej
Töltelék:
- kb 30 dkg mogyorókrém
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk úgy, hogy a végén dolgozzuk bele a zsiradékot. A tésztát elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a tejben elkevert kakaóport.
Mindkét tésztát letakarjuk és kelesztjük 45 percig, majd 8-8 darabra osztjuk és gömbölyítjük. Így pihentetjük újabb 10 percig.
A világos tésztákat kilapítjuk és belecsomagoljuk a sötét cipókat. Újabb 15 percig pihentetjük. A pihentetett gömböket téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a felületüket óvatosan beírdaljuk. Megfordítjuk, megkenjük kevés mogyorókrémmel, feltekerjük és kör alakúra formázzuk, végeit összenyomkodjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 45-60 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük a kelesztés végén, majd 200 fokos sütőben 14-16 perc alatt szép pirosra sütjük a péksüteményeket.
Porcukorral megszórva tálaljuk.