Fahéjas-pudingos rúd (Karantén süti) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dl langyos tej
- 6 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
Töltelék:
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás (vagy másmilyen ízű pudingpor)
- 8-10 dkg vaj
Szóráshoz:
- 5-6 ek cukor
- 1 ek fahéj
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig egy táljába mérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk az élesztős tejet is és elkezdjük összegyúrni. A végén dolgozzuk bele a puha vajat is.
A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk és 12 részre osztjuk. A darabokat gömbölyítjük, majd egyesével hosszú téglalapokká nyújtunk.
Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a középső harmadra kenünk a töltelékből. A tészta széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük az üresen hagyott rész felől.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és kb 45-50 percen keresztül pihentetjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
Rácsra téve kihűtjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









