Fahéjas-pudingos rúd (Karantén süti) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl langyos tej
- 6 dkg puha vaj
- 3 dkg friss élesztő
Töltelék:
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás (vagy másmilyen ízű pudingpor)
- 8-10 dkg vaj
Szóráshoz:
- 5-6 ek cukor
- 1 ek fahéj
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig egy táljába mérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk az élesztős tejet is és elkezdjük összegyúrni. A végén dolgozzuk bele a puha vajat is.
A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk és 12 részre osztjuk. A darabokat gömbölyítjük, majd egyesével hosszú téglalapokká nyújtunk.
Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a középső harmadra kenünk a töltelékből. A tészta széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük az üresen hagyott rész felől.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és kb 45-50 percen keresztül pihentetjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
Rácsra téve kihűtjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »