Csokis tekercsek (mint a girella) recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,25 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 8 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 35 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 2 tk kakaó
- 1 mk rumaroma
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ezután letakarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy duplájára keljen.
Közben a krém hozzávalóit habosra keverjük. A megkelt tésztát kettévesszük, de akár három vagy négy részre is oszthatjuk, attól függően, mekkora és hány tekercset szeretnénk. Egyszerre csak egy adaggal dolgozunk, mert a tészta nagy mennyiségű.
A tésztát egyenként kerek lappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a töltelék felével. A kinyújtott tésztát 8-12 cikkre vágjuk, mérettől függően. Inkább kisebb tekercseket készítünk, mert így szebben megkelnek.
A cikkeket feltekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztés alulra kerüljön. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és megszórjuk kristálycukorral. Még 15 percet hagyjuk kelni a tepsin.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és gőzt is készítünk úgy, hogy egy lábas vizet helyezünk az aljába. Ez nagyon jót tesz a kelt tésztának! A tekercseket aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »