Csokis tekercsek (mint a girella) recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,25 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 8 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 35 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 2 tk kakaó
- 1 mk rumaroma
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ezután letakarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy duplájára keljen.
Közben a krém hozzávalóit habosra keverjük. A megkelt tésztát kettévesszük, de akár három vagy négy részre is oszthatjuk, attól függően, mekkora és hány tekercset szeretnénk. Egyszerre csak egy adaggal dolgozunk, mert a tészta nagy mennyiségű.
A tésztát egyenként kerek lappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a töltelék felével. A kinyújtott tésztát 8-12 cikkre vágjuk, mérettől függően. Inkább kisebb tekercseket készítünk, mert így szebben megkelnek.
A cikkeket feltekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztés alulra kerüljön. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és megszórjuk kristálycukorral. Még 15 percet hagyjuk kelni a tepsin.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és gőzt is készítünk úgy, hogy egy lábas vizet helyezünk az aljába. Ez nagyon jót tesz a kelt tésztának! A tekercseket aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










