Csokis tekercsek (mint a girella) recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,25 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 8 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 35 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek porcukor
- 2 tk kakaó
- 1 mk rumaroma
- 1 mk fahéj
Tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ezután letakarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy duplájára keljen.
Közben a krém hozzávalóit habosra keverjük. A megkelt tésztát kettévesszük, de akár három vagy négy részre is oszthatjuk, attól függően, mekkora és hány tekercset szeretnénk. Egyszerre csak egy adaggal dolgozunk, mert a tészta nagy mennyiségű.
A tésztát egyenként kerek lappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a töltelék felével. A kinyújtott tésztát 8-12 cikkre vágjuk, mérettől függően. Inkább kisebb tekercseket készítünk, mert így szebben megkelnek.
A cikkeket feltekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztés alulra kerüljön. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és megszórjuk kristálycukorral. Még 15 percet hagyjuk kelni a tepsin.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és gőzt is készítünk úgy, hogy egy lábas vizet helyezünk az aljába. Ez nagyon jót tesz a kelt tésztának! A tekercseket aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »