Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis tekercsek (mint a girella) recept

Csokis tekercsek (mint a girella)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1,25 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag szárított élesztő
    • 8 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 35 dkg liszt
    • 1 csipet só

    Krémhez:

    • 4 dkg puha vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek porcukor
    • 2 tk kakaó
    • 1 mk rumaroma
    • 1 mk fahéj

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, és dagasztófejjel addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ezután letakarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy duplájára keljen.

    Közben a krém hozzávalóit habosra keverjük. A megkelt tésztát kettévesszük, de akár három vagy négy részre is oszthatjuk, attól függően, mekkora és hány tekercset szeretnénk. Egyszerre csak egy adaggal dolgozunk, mert a tészta nagy mennyiségű.

    A tésztát egyenként kerek lappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a töltelék felével. A kinyújtott tésztát 8-12 cikkre vágjuk, mérettől függően. Inkább kisebb tekercseket készítünk, mert így szebben megkelnek.

    A cikkeket feltekerjük, ügyelve arra, hogy az illesztés alulra kerüljön. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és megszórjuk kristálycukorral. Még 15 percet hagyjuk kelni a tepsin.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és gőzt is készítünk úgy, hogy egy lábas vizet helyezünk az aljába. Ez nagyon jót tesz a kelt tésztának! A tekercseket aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek