Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrommázas diós csiga recept

Citrommázas diós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg cukor
    • 7 dkg olvasztott vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Máz:

    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 dl citromlé

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 mk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.
    A megkelt tésztát,jó vékonyra kisodorjuk,olvasztott vajjal lekenjük.

    A töltelékhez hozzávalóit összekeverjük és a tésztára hintjük, majd elkezdjük a tésztát feltekerni a két szélesebb részéről. Minden tekerésnél a tésztát megkenjük olvasztott vajjal, egész addig,míg középen összeérnek.
    2 cm vastagra szeleteljük fel.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 15 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük.
    170 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A citrommáz hozzávalóit kikeverjük. A szirupot egy ecset segítségével a még meleg csigára lekenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá