Citrommázas diós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás a kenéshez

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott vaj

Máz:

  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl citromlé

Elkészítése:

Az élesztőt 1 mk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát,jó vékonyra kisodorjuk,olvasztott vajjal lekenjük.

A töltelékhez hozzávalóit összekeverjük és a tésztára hintjük, majd elkezdjük a tésztát feltekerni a két szélesebb részéről. Minden tekerésnél a tésztát megkenjük olvasztott vajjal, egész addig,míg középen összeérnek.
2 cm vastagra szeleteljük fel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 15 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük.
170 fokra melegített sütőben megsütjük.

A citrommáz hozzávalóit kikeverjük. A szirupot egy ecset segítségével a még meleg csigára lekenjük.