Birsalmasajtos bukta kosár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg margarin + a dagasztáshoz 3-4 dkg
- 3 dl tej(függ a FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok nagyságától és liszt sikértartalmától)
- 5 dkg cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 dkg liszt
- 2 tk só
- 1 vaníliás cukor
- 4 dkg élesztő
A locsoláshoz:
- 1 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 3 dkg margarin
A tészta lekenéséhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- A tészta lekenéséhez a sütés végén:
- 1 ek víz
- 1 ek cukor
A bukták töltéséhez:
- lekvár(én birsalmasajtot használtam kb 20 dkg-ot)
Elkészítése:
1 dl langyos tejben egy kk cukorral elkeverve a szét morzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval,cukorral,a 12 dkg puha margarint hozzádolgozzuk,hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát,dagasztjuk. A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk,a tésztára öntjük és addig dagasztjuk a margarinnal,míg szép fényes,táltól elváló tésztát kapunk. Lisztezett deszkára tesszük,10 percig pihentetjük,majd kisodorjuk. 5×5 cm-es kockákra vágjuk és lekvárral megtöltjük. Az első képen látható módon rakjuk össze. 3 db-ot csiga formára csavartam,amit cukrozott dióval töltöttem.
180 fokra melegítjük a sütőt és bukta kosárt betesszük 10 percre. Ezután kivesszük és a locsoláshoz valókat összemelegítjük és bőven meglocsoljuk. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Az 1 ek vizet a cukorral összekeverjük és a sütés végén a buktákat kenőtollal lekenjük,ettől lesz szép fényes.
Jó étvágyat hozzá!