Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmasajtos bukta kosár recept

Birsalmasajtos bukta kosár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 12 dkg margarin + a dagasztáshoz 3-4 dkg
    • 3 dl tej(függ a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok nagyságától és liszt sikértartalmától)
    • 5 dkg cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60 dkg liszt
    • 2 tk só
    • 1 vaníliás cukor
    • 4 dkg élesztő

    A locsoláshoz:

    • 1 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 dkg margarin

    A tészta lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • A tészta lekenéséhez a sütés végén:
    • 1 ek víz
    • 1 ek cukor

    A bukták töltéséhez:

    • lekvár(én birsalmasajtot használtam kb 20 dkg-ot)

    Elkészítése:
    1 dl langyos tejben egy kk cukorral elkeverve a szét morzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval,cukorral,a 12 dkg puha margarint hozzádolgozzuk,hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát,dagasztjuk. A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk,a tésztára öntjük és addig dagasztjuk a margarinnal,míg szép fényes,táltól elváló tésztát kapunk. Lisztezett deszkára tesszük,10 percig pihentetjük,majd kisodorjuk. 5×5 cm-es kockákra vágjuk és lekvárral megtöltjük. Az első képen látható módon rakjuk össze. 3 db-ot csiga formára csavartam,amit cukrozott dióval töltöttem.

    180 fokra melegítjük a sütőt és bukta kosárt betesszük 10 percre. Ezután kivesszük és a locsoláshoz valókat összemelegítjük és bőven meglocsoljuk. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
    Az 1 ek vizet a cukorral összekeverjük és a sütés végén a buktákat kenőtollal lekenjük,ettől lesz szép fényes.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá