Birsalmasajtos bukta kosár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Birsalmasajtos bukta kosár

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 12 dkg margarin + a dagasztáshoz 3-4 dkg
  • 3 dl tej(függ a tojások nagyságától és liszt sikértartalmától)
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 60 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 dkg élesztő

A locsoláshoz:

  • 1 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dkg margarin

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojás sárgája
  • A tészta lekenéséhez a sütés végén:
  • 1 ek víz
  • 1 ek cukor

A bukták töltéséhez:

  • lekvár(én birsalmasajtot használtam kb 20 dkg-ot)

Elkészítése:
1 dl langyos tejben egy kk cukorral elkeverve a szét morzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval,cukorral,a 12 dkg puha margarint hozzádolgozzuk,hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát,dagasztjuk. A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk,a tésztára öntjük és addig dagasztjuk a margarinnal,míg szép fényes,táltól elváló tésztát kapunk. Lisztezett deszkára tesszük,10 percig pihentetjük,majd kisodorjuk. 5×5 cm-es kockákra vágjuk és lekvárral megtöltjük. Az első képen látható módon rakjuk össze. 3 db-ot csiga formára csavartam,amit cukrozott dióval töltöttem.

180 fokra melegítjük a sütőt és bukta kosárt betesszük 10 percre. Ezután kivesszük és a locsoláshoz valókat összemelegítjük és bőven meglocsoljuk. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Az 1 ek vizet a cukorral összekeverjük és a sütés végén a buktákat kenőtollal lekenjük,ettől lesz szép fényes.
Jó étvágyat hozzá!