Barackos batyu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta ( mirelit)
- 6 közepes őszibarack
- 10 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg sárgabaracklekvár
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
Elkészítése:
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10×10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél, hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta négy sarkát összefogjuk mint egy batyut.
Tojással lekenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
Sütési hőfok: 220°C
Tipp:
Egy levelestésztából 9 db batyut szoktam sütni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.