Barackos batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta ( mirelit)
- 6 közepes őszibarack
- 10 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg sárgabaracklekvár
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
Elkészítése:
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10×10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél, hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta négy sarkát összefogjuk mint egy batyut.
Tojással lekenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
Sütési hőfok: 220°C
Tipp:
Egy levelestésztából 9 db batyut szoktam sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »