Barackos batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta ( mirelit)
- 6 közepes őszibarack
- 10 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg sárgabaracklekvár
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
Elkészítése:
A leveles-vajas tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10×10 cm-es kockára vágjuk, és a közepébe 1-1 fél, hámozott őszibarackot teszünk.
A barackokat a dió, a porcukor és a sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg.
A tészta négy sarkát összefogjuk mint egy batyut.
Tojással lekenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón csurgathatunk rá 10dkg lekvárt 5 dkg olvasztott csokival keverve.
Sütési hőfok: 220°C
Tipp:
Egy levelestésztából 9 db batyut szoktam sütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »