Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós kifli recept

Almás-diós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 csipet só
    • 4 csapott ek cukor
    • 60 ml napraforgóolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 3 ek tejföl

    Töltelék:

    • 3 közepes alma
    • 10 dkg darált dió
    • 1 csapott ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    Az élesztőt kis cukorral langyos tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni.

    A liszteket tálba tesszük, a vajat megmikrózzuk (épp csak lágyra, nem forróra), és a liszthez adjuk 1 tojással, olajjal, a cukorral, csipet sóval és az olajjal együtt. A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk . Jól összegyúrjuk (15 perc), hogy egy lágy, kellemes tésztát kapjunk, ami nem ragad a kezünkhöz és a tálhoz sem, de arra ügyeljünk, hogy a tészta ne legyen kemény!

    40 percet letakarva tiszta konyharuhával, meleg helyen hagyjuk kelni.

    Az almát megpucoljuk, cikkelyekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm vastag ék alakú szeletek). A diót a cukorral összekeverjük, és ebben megforgatjuk az alma cikkelyeket.

    A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 3 egyenlő kis cipót formálunk. Kör alakú, fél centi vastag kis lapokat nyújtunk. A kör alakú lapokat felosztjuk cikkekre.

    A körcikkeket habosra kikevert vajjal megkenjük (csak azt a felét, amire az alma cikkelyeket tesszük).

    A megkent tészták szélesebb felére helyezzük a diós-cukros almákat, és betekerjük. Az így kapott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük a tetejüket, és 20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

    Tipp:

    A cukor lehet több is, ha édesebben szeretjük, és fahéjat is szórhatunk az almára.

    A almás-diós kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 254 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá