Papsipka /túrósbatyu/ recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 50 g élesztő
- fél dl olaj
- pici só
- 3 ek porcukor
- 6-7 dl langyos tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 ek cukor
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával alaposan begyúrjuk a tésztát. Arra figyeljünk, hogy félkemény legyen a tészta. Háromszor kelesztjük és háromszor dagasztjuk vissza,
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kockákra vagy téglalapokra vágjuk, megtöltjük töltelékkel és a tészta sarkait összefogjuk.
Kiolajozott tepsibe tesszük a batyukat egymástól távolabb, majd él órát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Még melegen átkenjük olajjal sülés után.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »