Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papsipka /túrósbatyu/ recept

Papsipka /túrósbatyu/
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 50 g élesztő
    • fél dl olaj
    • pici só
    • 3 ek porcukor
    • 6-7 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8-10 ek cukor
    • 10 dkg mazsola

    Elkészítése:

    1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával alaposan begyúrjuk a tésztát. Arra figyeljünk, hogy félkemény legyen a tészta. Háromszor kelesztjük és háromszor dagasztjuk vissza,

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kockákra vagy téglalapokra vágjuk, megtöltjük töltelékkel és a tészta sarkait összefogjuk.

    Kiolajozott tepsibe tesszük a batyukat egymástól távolabb, majd él órát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Még melegen átkenjük olajjal sülés után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá