Papsipka /túrósbatyu/

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Papsipka /túrósbatyu/

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 kg liszt
  • 50 g élesztő
  • fél dl olaj
  • pici só
  • 3 ek porcukor
  • 6-7 dl langyos tej

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 1 egész tojás
  • 8-10 ek cukor
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése:

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával alaposan begyúrjuk a tésztát. Arra figyeljünk, hogy félkemény legyen a tészta. Háromszor kelesztjük és háromszor dagasztjuk vissza,

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kockákra vagy téglalapokra vágjuk, megtöltjük töltelékkel és a tészta sarkait összefogjuk.

Kiolajozott tepsibe tesszük a batyukat egymástól távolabb, majd él órát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Még melegen átkenjük olajjal sülés után.