Panna cotta recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 40 g cukor
- 12 g zselatin
- ízlés szerint vaníliaaroma
Elkészítése:
Egy edényben folyamatos keverés mellett felforraljuk a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a cukrot és a zselatint. Ha újra felforrt, akkor el is elkészült.
Még melegen formákba töltjük és tálalásig, de minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Ha a formát kis időre forró vízba mártjuk, akkor ki is tudjuk belőle fordítani a desszertet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »