Panna cotta recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 40 g cukor
- 12 g zselatin
- ízlés szerint vaníliaaroma
Elkészítése:
Egy edényben folyamatos keverés mellett felforraljuk a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a cukrot és a zselatint. Ha újra felforrt, akkor el is elkészült.
Még melegen formákba töltjük és tálalásig, de minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Ha a formát kis időre forró vízba mártjuk, akkor ki is tudjuk belőle fordítani a desszertet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










