Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós almás pite recept

Omlós almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • őrölt fahéj ízlés szerint

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Továbbá:

    • 1 ek kekszmorzsa

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. (A tészta ne legyen kemény!) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, majd két részre osztjuk.

    2 db cipót formázunk, és mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)

    Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
    Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre .

    Villával megszurkáljuk a tetejét, és tojássárgájával lekenjük.

    200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Amikor kihűlt, felszeleteljük.

    Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá