Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Továbbá:
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. (A tészta ne legyen kemény!) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, majd két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk, és mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre .
Villával megszurkáljuk a tetejét, és tojássárgájával lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.