Olasz rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg finomliszt
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 45 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 40 dkg magozott meggy
- 1 cs sütőpor
- 1/2 liter tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal kikenünk.
A lisztet, porcukrot, sót és a sütőport összekeverjük. Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk.
Rászórjuk a túrót és a tejfölt rálocsoljuk. Rászórjuk a magozott meggyet, meghintjük a fahéj és a kristálycukor keverékével, végül rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A maradék vajat is rádaraboljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a tejjel, vaníliás cukorral habverővel felverjük, a tojáshabot beleforgatjuk és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje.
Kissé megrázogatjuk a tepsinket. Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez.
200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.
Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










