Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olasz rétes recept

Olasz rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 30 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 20 dkg porcukor
    • 45 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 40 dkg magozott meggy
    • 1 cs sütőpor
    • 1/2 liter tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 csapott evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:

    Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal kikenünk.

    A lisztet, porcukrot, sót és a sütőport összekeverjük. Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk.

    Rászórjuk a túrót és a tejfölt rálocsoljuk. Rászórjuk a magozott meggyet, meghintjük a fahéj és a kristálycukor keverékével, végül rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A maradék vajat is rádaraboljuk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

    A tojássárgákat a tejjel, vaníliás cukorral habverővel felverjük, a tojáshabot beleforgatjuk és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje.

    Kissé megrázogatjuk a tepsinket. Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez.

    200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.

    Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá