Olasz rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Olasz rétes

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 40 dkg magozott meggy
  • 1 cs sütőpor
  • 1/2 liter tej
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal kikenünk.

A lisztet, porcukrot, sót és a sütőport összekeverjük. Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk.

Rászórjuk a túrót és a tejfölt rálocsoljuk. Rászórjuk a magozott meggyet, meghintjük a fahéj és a kristálycukor keverékével, végül rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A maradék vajat is rádaraboljuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgákat a tejjel, vaníliás cukorral habverővel felverjük, a tojáshabot beleforgatjuk és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje.

Kissé megrázogatjuk a tepsinket. Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez.

200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.

Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.