Nutellával töltött fánk recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 tk porélesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 ek cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- nutella
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (ha nincs, akkor jó egy pohár is). Minden második korong közepére egy kiskanál nutellát rakunk.
A tészta szélét megvizezzük a töltelék körül, egy üres kört helyezünk rá, és jól összenyomkodjuk a szélét. Ismét letakarjuk és további 15-20 percet kelesztjük.
Az olajat felforrosítjuk, de nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor a fánk kivűl megég, belül pedig nyers lesz.
2-3 fánkot teszünk az olajba, fedőt teszünk rá és 1,5-2 percig sütjük. Megfordítjuk őket, de a fedőt már nem tesszük rá és 1,5-2 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »