Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellával töltött fánk recept

Nutellával töltött fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 2 tk porélesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 dl langyos tej
    • nutella
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

    Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (ha nincs, akkor jó egy pohár is). Minden második korong közepére egy kiskanál nutellát rakunk.

    A tészta szélét megvizezzük a töltelék körül, egy üres kört helyezünk rá, és jól összenyomkodjuk a szélét. Ismét letakarjuk és további 15-20 percet kelesztjük.

    Az olajat felforrosítjuk, de nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor a fánk kivűl megég, belül pedig nyers lesz.

    2-3 fánkot teszünk az olajba, fedőt teszünk rá és 1,5-2 percig sütjük. Megfordítjuk őket, de a fedőt már nem tesszük rá és 1,5-2 perc alatt készre sütjük.

    Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá