Nutellával töltött fánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 tk porélesztő
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej
  • nutella
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (ha nincs, akkor jó egy pohár is). Minden második korong közepére egy kiskanál nutellát rakunk.

A tészta szélét megvizezzük a töltelék körül, egy üres kört helyezünk rá, és jól összenyomkodjuk a szélét. Ismét letakarjuk és további 15-20 percet kelesztjük.

Az olajat felforrosítjuk, de nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor a fánk kivűl megég, belül pedig nyers lesz.

2-3 fánkot teszünk az olajba, fedőt teszünk rá és 1,5-2 percig sütjük. Megfordítjuk őket, de a fedőt már nem tesszük rá és 1,5-2 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.