Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos csokoládé torta recept

Narancsos csokoládé torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kakaós omlós tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 ek jó minőségű kakaópor
    • 8 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • hideg víz (ha szükséges)

    A töltelékhez:

    • 5 nagyobb narancs leve (250 ml)
    • 200 ml sűrű tejszín (30%-os)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 85 g cukor
    • 1 kezeletlen narancs héja

    Csokoládéöntethez:

    • 85 g csokoládé (70%-os)
    • 100 ml tejszín
    • 2 ek juharszirup

    Elkészítése:

    A lisztben morzsoljuk el a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a kakaóport, és 1 tojással állítsuk össze a tésztát. Ha nem állna össze, kevés hideg vizet adjunk hozzá.

    Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető. Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.

    Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, és egy zsírpapírral béleljük ki. Öntsünk bele a sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és süssük még tovább 15 percig. Akkor jó, ha már száraznak tűnik a tészta.

    Szűrjük le a narancslevet, és 250 ml-nyit öntsünk egy vastagfalú edénybe. Öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.

    Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet.

    Öblítsük ki az edényt, és az egész krémet öntsük vissza az edénybe. Közepes hőfokon kevergetve főzzük 5 percig, amíg annyira besűrűsödik, hogy bevonja egy kanál hátát.

    Szűrjük egy kancsóba, keverjük hozzá a narancs héját, és öntsük a krémet a tésztára. Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy legalább 4 órára, amíg a krém megdermed. Olvasszuk össze a csokoládészósz hozzávalóit, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon, és tegyük vissza az egészet a hűtőbe, amíg ez is megdermed.

    A maradék csokiszószt, a hideg pite mellé kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá