Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyi almáspitéje recept

Nagyi almáspitéje
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 400 g finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 70 g cukor
    • csipet só
    • 200 g margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 2,5 kg alma
    • 1 tk fahéj
    • 125 g cukor

    Elkészítése:

    A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.

    A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    A megmosott almát lereszeljük, majd az alma levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott almához hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd alaposan elkeverjük.

    Az almát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük.

    Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá