Nagyi almáspitéje recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 400 g finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 70 g cukor
- csipet só
- 200 g margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 2,5 kg alma
- 1 tk fahéj
- 125 g cukor
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A megmosott almát lereszeljük, majd az alma levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott almához hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd alaposan elkeverjük.
Az almát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük.
Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »