Nagyi almáspitéje recept
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 400 g finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 70 g cukor
- csipet só
- 200 g margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 2,5 kg alma
- 1 tk fahéj
- 125 g cukor
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A megmosott almát lereszeljük, majd az alma levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott almához hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd alaposan elkeverjük.
Az almát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük.
Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.