Nagyi almáspitéje recept
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 400 g finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 70 g cukor
- csipet só
- 200 g margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 2,5 kg alma
- 1 tk fahéj
- 125 g cukor
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A megmosott almát lereszeljük, majd az alma levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott almához hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd alaposan elkeverjük.
Az almát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük.
Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









