Nagyi almáspitéje

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Nagyi almáspitéje

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 400 g finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 70 g cukor
  • csipet só
  • 200 g margarin
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 2,5 kg alma
  • 1 tk fahéj
  • 125 g cukor

Elkészítése:

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.

A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A megmosott almát lereszeljük, majd az alma levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott almához hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd alaposan elkeverjük.

Az almát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük.

Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.