Nagyi diós veknije recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 2 marék cukor
- 3 dl tej
- egy nagy csipet só
- 8 dkg margarin
- 2 evőkanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg élesztő
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
A kalács mosdatásához:
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor összeállt a tészta, akkor apránként hozzáadjuk az olajos margarint és hólyagosra dagasztjuk.
A tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd gömbölyítjük és újabb 10 percig pihentetjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük kevés olajjal és rászórjuk a cukros dió felét egyenletesen és kicsit rányomkodjuk. A tészta két végét behajtjuk 1 cm szélesen, majd feltekerjük. A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
Tepsibe tesszük az elkészült vekniket, felvert tojással lekenjük és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A vekniket újra lekenjük a tojással és betoljuk a sütőbe 30 percre, ahol szép pirosra sütjük.
Ha megsült, akkor langyosra hűtjük és csak ekkor szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









