Nagyi diós veknije recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 2 marék cukor
- 3 dl tej
- egy nagy csipet só
- 8 dkg margarin
- 2 evőkanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
A kenéshez:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
A kalács mosdatásához:
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor összeállt a tészta, akkor apránként hozzáadjuk az olajos margarint és hólyagosra dagasztjuk.
A tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd gömbölyítjük és újabb 10 percig pihentetjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük kevés olajjal és rászórjuk a cukros dió felét egyenletesen és kicsit rányomkodjuk. A tészta két végét behajtjuk 1 cm szélesen, majd feltekerjük. A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.
Tepsibe tesszük az elkészült vekniket, felvert tojással lekenjük és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A vekniket újra lekenjük a tojással és betoljuk a sütőbe 30 percre, ahol szép pirosra sütjük.
Ha megsült, akkor langyosra hűtjük és csak ekkor szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »