Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mohácsi rétes recept

Mohácsi rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 réteslap
    • 4 db 150 g-os kefir
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 kefires pohár búzadara
    • 1 db citrom reszelt héja és leve
    • 1 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3/4 kefires pohár étolaj
    • 5 kefires pohár porcukor
    • 50 dkg túró
    • 1 doboz őszibarack befőtt

    A réteslapok kenéséhez:

    • étolaj

    A rétes tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi ha nem pihentetjük!

    A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap.

    Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, egyenként lekenjük olajjal.

    Erre kerül a másik fele darás keverék, megszórjuk a túróval, majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal.

    Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.

    Meggyel is készíthető, legközelebb azzal készítem.

    180 fokra melegített sütőben, szép aranysárgára megsütjük. Nálam ez körülbelül 40 percet vett igénybe.

    Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá