Mohácsi rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 réteslap
  • 4 db 150 g-os kefir
  • 3 db tojás
  • 1,5 kefires pohár búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3/4 kefires pohár étolaj
  • 5 kefires pohár porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 doboz őszibarack befőtt

A réteslapok kenéséhez:

  • étolaj

A rétes tetejére:

  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl

Elkészítése:

A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi ha nem pihentetjük!

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap.

Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, egyenként lekenjük olajjal.

Erre kerül a másik fele darás keverék, megszórjuk a túróval, majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal.

Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.

Meggyel is készíthető, legközelebb azzal készítem.

180 fokra melegített sütőben, szép aranysárgára megsütjük. Nálam ez körülbelül 40 percet vett igénybe.

Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!