Hozzávalók:
A réteslapok kenéséhez:
A rétes tetejére:
Elkészítése:
A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi ha nem pihentetjük!
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap.
Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, egyenként lekenjük olajjal.
Erre kerül a másik fele darás keverék, megszórjuk a túróval, majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal.
Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.
Meggyel is készíthető, legközelebb azzal készítem.
180 fokra melegített sütőben, szép aranysárgára megsütjük. Nálam ez körülbelül 40 percet vett igénybe.
Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!