Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós-kakaós pite recept

Mogyorós-kakaós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Ősz van, itt a mogyoró szezonja. Rendre potyognak a mogyoró szemek a bokrokról. Nálunk az ovi előtt is van néhány példány, a gyerekek nagy örömére :) Ilyenkor gyakran hazakerül a zsebekben egy pár szem ropogtatni való . . .
    Kis mókusok- és nagy mókusok ,készítsétek el roppant jó .)

    Hozzávalók:
    (26 cm átmérőjű pite formához)

    A tésztához:

    • 10 dkg hideg vaj
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál jéghideg víz
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • sárgabaracklekvár
    • 20 dkg durvára darált mogyoró
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 tésztából megmaradt fehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 dkg cukor
    • 2 ek keserű Holland kakaópor
    • 1 dl tejföl vagy joghurt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 5 dkg finomliszt
    • 1 tk rumaroma
    • 0,5 narancs reszelt héja

    A tetejére:

    • 10 dkg ét tortabevonó
    • 1 evőkanál étolaj
    • fehér csokis kukorica golyók–ezek elkészítése egy előző bejegyzésben található

    Elkészítése:

    Tésztához a hideg kockákra vágott vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoltam az átszitált liszttel, majd összegyúrtam a porcukorral, a tojássárgával és a hideg vízzel.A piteformát kivajaztam, a tésztát kör alakúra nyújtottam, majd a formába helyeztem. Hűtőbe tettem fél órára.
    Közben a töltelékhez zsiradék nélkül megpirítottam a durvára darált mogyorót.Tálcára öntöttem és kihűlni. Liszttel és sütőporral elkevertem a pirított mogyorót, félre tettem.

    A tojássárgákat a kétféle cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a kakaóport és a tejfölt. Majd ebbe a masszába beleforgattam a lisztes -mogyorós keveréket és rum aromával, narancs héjjal tovább fokoztam az ízeket.

    A tojások fehérjéből kemény habot vertem, óvatosan a mogyorós masszába forgattam. A lehűlt tésztát villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. negyedóráig sütöttem.A sütőből kivéve megkentem a lekvárral, ráöntöttem az illatos tölteléket, a sütőbe visszatéve még kb. 20 percig sütöttem.

    Tipp:

    Tipp:

    Amikor kihűlt a pite, gőz felett megolvasztott csoki -olaj keverékével vontam be, majd mikor dermedni kezdett, hullámokat fújtam a csokimázba. A pite étcsokis tetejét, fehér csokis gabonagolyókkal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá