Mini kürtőskalács kifli recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 4 tk cukor
- 10 g élesztő
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint szóráshoz cukor
- ízlés szerint szóráshoz fahéj
Elkészítése:
1 dl tejet szobahőmérsékletűre melegítünk. 1 teáskanál cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 1 csipet liszttel megszórjuk a tetejét és félretesszük, míg fel nem fut.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez adunk 3 tk cukrot, csipet sót, 1 egész tojást, majd végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan elkeverjük miközben adunk hozzá kb 1,5 dl tejet.
Félretesszük kelni 30 percre. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 2 felé osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk a gombócokat kör alakúra és kb 3 mm vastagságúra. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal. A nyújtófával beledolgozzuk a tésztába a cukros fahéjat, majd megfordítjuk és nyújtjuk úgy is a tésztát.
16 részre vágjuk a tésztát, majd feltekerjük a kifliket a szélesebb oldalától fogva és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
10 percet pihentetjük, majd az előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »