Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl tejet szobahőmérsékletűre melegítünk. 1 teáskanál cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 1 csipet liszttel megszórjuk a tetejét és félretesszük, míg fel nem fut.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez adunk 3 tk cukrot, csipet sót, 1 egész tojást, majd végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan elkeverjük miközben adunk hozzá kb 1,5 dl tejet.
Félretesszük kelni 30 percre. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 2 felé osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk a gombócokat kör alakúra és kb 3 mm vastagságúra. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal. A nyújtófával beledolgozzuk a tésztába a cukros fahéjat, majd megfordítjuk és nyújtjuk úgy is a tésztát.
16 részre vágjuk a tésztát, majd feltekerjük a kifliket a szélesebb oldalától fogva és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
10 percet pihentetjük, majd az előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.