Mini kürtőskalács kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 4 tk cukor
  • 10 g élesztő
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 1 tojás
  • ízlés szerint szóráshoz cukor
  • ízlés szerint szóráshoz fahéj

Elkészítése:

1 dl tejet szobahőmérsékletűre melegítünk. 1 teáskanál cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 1 csipet liszttel megszórjuk a tetejét és félretesszük, míg fel nem fut.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez adunk 3 tk cukrot, csipet sót, 1 egész tojást, majd végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan elkeverjük miközben adunk hozzá kb 1,5 dl tejet.

Félretesszük kelni 30 percre. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 2 felé osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk a gombócokat kör alakúra és kb 3 mm vastagságúra. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal. A nyújtófával beledolgozzuk a tésztába a cukros fahéjat, majd megfordítjuk és nyújtjuk úgy is a tésztát.

16 részre vágjuk a tésztát, majd feltekerjük a kifliket a szélesebb oldalától fogva és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

10 percet pihentetjük, majd az előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.