Mini kürtőskalács recept

Hozzávalók:
- 50 kg finomliszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7-8 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- fél citrom leve
- 2 csomag vaníliás cukor
A beszóráshoz és a kenéshez:
- 15 dkg vaj
- apróra vágott dió, fahéj, kakaópor, stb ízlés szerinti cukorral keverve
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb 1 órán át kelesztjük.
Közben előkészítünk 18-20 db habroló csövet és megvajazzuk vagy olajozzuk.
A megkelt tésztát óvatosan a nyújtódeszkára tesszük, 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kb 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A tészta csíkokat feltekerjük a csövekre, úgy, hogy fedjék a tekerések egymást, majd az asztalon kicsit meghengergetjük.
A felületüket olvasztott vajjal vagy tejjel lekenjük és belehempergetjük az előre elkészített diós, fehéjas, kakaós keverékbe.
A kész rolókat egy nagyobb tepsibe áttítva sorakoztatjuk, egymástól távolabb. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült kalácsokat hagyjuk hűlni, így könnyen ki lehet venni belőle a csövet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »