Mini kalács vaníliakrémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag instant élesztőpor
- 2,5 dl tej (langyos)
- 4 ek kristálycukor
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1 kk tej
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Elkészítés:
A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót. Egészet jól összegyúrjuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.
Ha már a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk és téglalap alakúra formázzuk. Ezt a hosszúkás téglalap alakú tésztát 20 egyenlő részre elosztjuk ( én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt részre vágtam el).
Mindegyik elosztott tésztát a tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk, majd félbe hajtjuk és háromszor megcsavarjuk és a végét alulra tűrjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A tejbe beletesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt a puding, belekeverjük a margarint és csomómentesre dolgozzuk.
A tészta tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20 perc alatt arany barnára sütjük.
Ha kisült és kihűlt a tészta, akkor mindegyiket félbe vágjuk és csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a kalácsokat. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »
Sütnél valami különlegeset, de mégis ismerőset? Ez a lista neked szól!
Szereted, ha a sütik nemcsak finomak, hanem jól is mutatnak? Ezek a házias
Tovább olvasom »
Villámgyors vacsorák, amikért megőrülsz! – 12 recept, amit a család tuti kérni fog jövő héten is
Unod már a megszokott ízeket, de nincs időd órákig főzni? Ezek a villámgyor
Tovább olvasom »
Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »