Mini kalács vaníliakrémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag instant élesztőpor
- 2,5 dl tej (langyos)
- 4 ek kristálycukor
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1 kk tej
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Elkészítés:
A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót. Egészet jól összegyúrjuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.
Ha már a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk és téglalap alakúra formázzuk. Ezt a hosszúkás téglalap alakú tésztát 20 egyenlő részre elosztjuk ( én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt részre vágtam el).
Mindegyik elosztott tésztát a tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk, majd félbe hajtjuk és háromszor megcsavarjuk és a végét alulra tűrjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A tejbe beletesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt a puding, belekeverjük a margarint és csomómentesre dolgozzuk.
A tészta tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20 perc alatt arany barnára sütjük.
Ha kisült és kihűlt a tészta, akkor mindegyiket félbe vágjuk és csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a kalácsokat. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »