Mini fánkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kk vanília őrlemény
- 3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg margarin
- 1 csomag instant élesztő
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A tejet egy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a cukrokat, a megmosott citrom reszelt héját, a tojássárgáját, illetve a puha margarint, majd ezután a felfuttatot élesztőt is hozzáadom és elkezdem összeállítani a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk, vagy amíg szép fényes, hólyagos lesz a felülete.
Lefedve kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
A megkelt tésztát kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd a közepébe egy lyukat nyomjuk az ujjunkkal.
Ameddig az olaj felforrósodik, addig letakarva kelesztjük tovább a fánkokat.
A fánkokat úgy tesszük bele a felorrósított olajba, hogy a felső felük kerüljön először az olajba. Fedővel letakarva kb másfél percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül is másfél percig sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »