Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes diós-mogyorós kalács recept

Mézes diós-mogyorós kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 80 dkg liszt
    • 3 ek cukor
    • 1 tk só
    • 2 zacskó szárított élesztő
    • 2,4 dl tejföl
    • 1,2 dl langyos víz
    • 22 dkg vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 17 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 17 dkg méz
    • 35 dkg darált dió
    • 35 dkg darált mogyoró

    Elkészítése:

    A langyos vízben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és kihűtjük.

    A lisztet átszitáljuk és belerakjuk az összes hozzávalót, majd alaposan kidagasztjuk. 4 cipóra osztjuk és 10 percig pihentetjük letakarva.

    A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral és a mézzel, legvégül belekeverjük a darált diót, mogyorót. (Én a mogyorót csak durvára őröltem.)

    A cipókat 35X30 centis téglalappá nyújtjuk és rákenjük a töltelék 1/4 részét, a széleit behajtjuk és feltekerjük. Ugyanígy járunk el a maradék gombócokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és letakarva 1 órát kelesztjük.

    Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejüket és 175 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

    Amikor kihűltek, 3-4 ek porcukrot elkeverünk annyi tejjel, hogy tejfölsűrűségű legyen, ezzel meglocsoljuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá