Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és kihűtjük.
A lisztet átszitáljuk és belerakjuk az összes hozzávalót, majd alaposan kidagasztjuk. 4 cipóra osztjuk és 10 percig pihentetjük letakarva.
A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral és a mézzel, legvégül belekeverjük a darált diót, mogyorót. (Én a mogyorót csak durvára őröltem.)
A cipókat 35X30 centis téglalappá nyújtjuk és rákenjük a töltelék 1/4 részét, a széleit behajtjuk és feltekerjük. Ugyanígy járunk el a maradék gombócokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és letakarva 1 órát kelesztjük.
Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejüket és 175 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, 3-4 ek porcukrot elkeverünk annyi tejjel, hogy tejfölsűrűségű legyen, ezzel meglocsoljuk a tetejét.